De beurs

Organisator WB Evenementen organiseert al jaren beurzen voor verzamelaars van modelauto's en modelbouwers zoals in Leek (voorheen Drachten) en Eindhoven. Nu voor de derde maal in de Expo Houten waar WB Evenementen al vele jaren o.a. grote verzamelbeurzen organiseert.

MINITRUCK is voor zover bij ons bekend het enige evenement in de EU waar schaalmodellen van trucks centraal staan. Aan dit evenement doen zowel modelbouwers als ook verkopers van schaalmodellen en alles op het gebied van modelbouw mee. In de Expo Houten is voor dit evenement een zaal van maar liefst 5500m2 beschikbaar.

Modelbouwers

Voor exposerende modelbouwers (die een gratis tafel krijgen aangeboden) worden verschillende afdelingen op schaalgrootte ingericht.

Dit voor de schalen: 1 op 87, 1 op 50, 1 op 24/25 en 1 op 14/16 (RC).

Ook zijn er modelbouwers die zich met de schalen 1 op 64, 1 op 43, 1 op 32 en de indrukwekkende schaal 1 op 4 presenteren.

Welkom zijn schaalmodellen van trucks, speciaal en zwaar transport, bergingstrucks en kraanwagens. Dit geldt nu ook kraanmodellen maar dan alleen op de speciale afdelingen voor de schalen 1 op 87, 1 op 50, 1 op 24/25 en 1 op 14/16 (RC).

Wie interesse heeft om op dit evenement te exposeren, mag zich per email bij de beursorganisatie melden!

Op de beursvloer wordt een grote baan neergelegd waarop tijdens het evenement met RC-trucks demo's worden gegeven.

Verkopers

Naar verwachting zullen vele tientallen verkoopstands op dit evenement te vinden zijn. Niet alleen voor de verkoop van modellen op verschillende schalen maar ook stands op het gebied van modelbouw (o.a. bouwdozen en materialen). En met name zij die gespecialiseerd zijn op het gebied van truck modelbouw.

Maar MINITRUCK is breder van opzet. Zo worden ook verkopers van truckboeken, merchandise truckmerken en truckdocumentatie (zoals foto's) voor deelname uitgenodigd. Ook truckspotters worden weer benaderd om zich te komen presenteren.

Sponsoren

Bij deze derde editie 2025 van dit jaarlijkse evenement wordt een overzicht van sponsoren binnenkort bekend gemaakt.