De beurs

Organisator WB Evenementen organiseert al jaren beurzen voor verzamelaars van modelauto's en modelbouwers zoals in Leek (voorheen Drachten) en Eindhoven. Nu voor de tweede maal in de Expo Houten waar WB Evenementen al vele jaren o.a. grote verzamelbeurzen organiseert.

MINITRUCK is voor zover bij ons bekend het enige evenement in de EU waar schaalmodellen van alleen trucks centraal staan. Aan dit evenement doen zowel modelbouwers als ook verkopers van schaalmodellen en alles op het gebied van modelbouw mee. In de Expo Houten is voor dit evenement een zaal van maar liefst 5500m2 beschikbaar.

Modelbouwers

Voor exposerende modelbouwers (die een gratis tafel krijgen aangeboden) worden verschillende afdelingen op schaalgrootte ingericht.

Dit voor de schalen: 1 op 87, 1 op 50, 1 op 24/25 en 1 op 14/16 (RC).

Ook zijn er modelbouwers die zich met de schalen 1 op 64, 1 op 43, 1 op 32 en de indrukwekkende schaal 1 op 4 presenteren.

Welkom zijn schaalmodellen van trucks, speciaal en zwaar transport, bergingstrucks en kraanwagens. Dit geldt nu ook kraanmodellen maar dan alleen op de speciale afdelingen voor de schalen 1 op 87, 1 op 50, 1 op 24/25 en 1 op 14/16 (RC).

Wie interesse heeft om op dit evenement te exposeren, mag zich per email bij de beursorganisatie melden!

Op de beursvloer wordt een grote baan neergelegd waarop tijdens het evenement met RC-trucks demo's worden gegeven, ditmaal door de BEMOC samen met RMW.

Verkopers

Naar verwachting zullen vele tientallen verkoopstands op dit evenement te vinden zijn. Niet alleen voor de verkoop van modellen op verschillende schalen maar ook stands op het gebied van modelbouw (o.a. bouwdozen en materialen). En met name zij die gespecialiseerd zijn op het gebied van truck modelbouw.

Maar MINITRUCK is breder van opzet. Zo worden ook verkopers van truckboeken, merchandise truckmerken en truckdocumentatie (zoals foto's) voor deelname uitgenodigd. Ook truckspotters uit de regio Utrecht worden benaderd om zich te komen presenteren.

Sponsoren

Bij deze tweede editie 2024 van dit jaarlijkse evenement, bedanken we een aantal bedrijven die dit nieuwe evenement als sponsor ondersteunen: Conrad Modelle, FMB Shop, IMC Models.eu, De Kleine Benelux (Herpa en Solido), Miniatuurshop, NZG-Modelle, Tekno Collectables, TRUCK Modell (tijdschrift), Wetronic RC-specialist en WSI Models.